Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@02:11:31 GMT

تک فرزندی تجربه تلخ تنهایی عاطفی

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۵۵۸۶۷

تک فرزندی تجربه تلخ تنهایی عاطفی

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، از ابتدای شروع زندگی بشر تشکیل خانواده و فرزندآوری به ‌عنوان ویژگی ذاتی انسان‌ها جریان داشته است. اهمیت و جایگاه خانواده بر هیچکس پوشیده نیست. خانواده بنیادی‌ترین و اولین گروهی است که انسان در آن قرار می‌گیرد. انسان‌ها از کودکی در کانون خانواده رشد می‌کنند و معمولا انسان‌هایی از موفقیت بیشتری برخوردار هستند که کانون خانواده آن‌ها پرجمعیت، گرمتر و محکم‌تر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش باروری، تغییر سبک زندگی و تمایل به داشتن یک فرزند از جمله دلایلی است که دست به دست هم می‌دهند تا خانواده‌ها کوچک شوند.

آیا خانواده‌های ایرانی کوچک شده اند؟

کاهش باروری و پیر شدن جمعیت تبدیل یه یک معضل شده است.از دوره‌ای که هر خانواده ۳ تا ۴ فرزند داشت، چند دهه می گذرد. موضوع فرزند آوری و کاهش افراد جامعه و اینکه جمعیت جایگزینی نداشته باشد و کشور دچار پدیده پیری جمعیت شود،موضوعی نگران کننده است.

پدیده پیری جمعیت در تمامی جوامع یا در کشور‌های توسعه یافته با سرعت زیادی در حال وقوع است.

زهرا خانم یکی از شهروندان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد،گفت: ما در خانواده ۳ خواهر و ۳ برادر بودیم حالا خودم یک پسر ۱۸ ساله دارم. تک فرزندی خوب نیست. در آینده اثر منفی بر روحیه بچه‌ها می‌گذارد و در زندگی احساس تنهایی می‌کنند.

یکی دیگر از شهروندان در این خصوص در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد،گفت:شرایط اقتصادی به گونه ای است که خانواده‌ها در فرزند آوری بازنگری کردند. با توجه به شرایط کنونی تامین بچه‌ها از هر نظری سخت بوده و مردم در مضیقه هستند.

آیا اجاره مسکن در فرزند آوری تاثیری داشته است؟

در جامعه علل گرایش به تک فرزندی دلایل گوناگونی دارد که مهم‌ترین آن مشکلاتی مانند مسکن و معیشت خانواده‌ها است.

افزایش هزینه‌های مسکن و ناتوانی خانواده‌ها برای تهیه منزل بزرگ یکی از دلایل تک فرزندی محسوب می‌شود.

کاک محمد که برای اجاره مسکن به مشاور املاک مراجعه کرده بود در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد،گفت: زمانی که برای اجاره منزل به املاکی مراجعه می کنم  اولین سوالی که مشاور املاک می‌پرسد درباره تعداد اعضای خانواده است.

او افزود: هنگامی که می‌گویم ۵ یا ۶ نفر هستیم بلافاصله اعلام می‌کنند که هیچ منزلی برای شما با این تعداد خانواده نداریم و اولویت با کسانی است که یک بچه دارند.

تاثیر شعار سیاست فرزند کمتر زندگی بهتر بر اجاره مسکن

فرزند کمتر، زندگی بهتر یک شعار و نیز برنامه مرتبط با تنظیم خانواده است که طی چند دهه گذشته در ایران مورد توجه بوده است. این شعار ابتدا در دهه ۱۳۷۰ به عنوان نخستین برنامه کنترل جمعیت در ایران در رسانه‌ها تبلیغ شد.

هرچند در ابتدا، هدف از طرح شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» ایجاد یک سیاست برای کنترل جمعیت بیان شد، اما در سال‌های بعد، این شعار در خانواده‌های ایرانی نهادینه شد و تک فرزندی محبوبیت یافت.

حیرت انگیز مدیر کل ثبت و احوال آذربایجان غربی  در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد،گفت: در سال‌های اخیر همواره هشدار‌هایی نسبت به کاهش زاد و ولد در کشور و پیر شدن جمعیت مطرح بوده است.

او افزود: بررسی آمار‌های ثبت احوال کاهش ۳۴ درصدی ولادت در سه دهه اخیر در آذربایجان غربی را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید

مصوبات ضدجمعیتی بلای جان فرزندآوری

علت بی میلی زوجین برای فرزندآوری چیست؟

دولت‌های جهان چگونه مردم‌شان را به فرزندآوری تشویق می‌کنند؟

یکی از مشکلاتی که برخی خانواده‌ها را در یافتن منزل اجاره‌ای با مشکل مواجه کرده است تعداد زیاد افراد خانواده است؛ گویی داشتن بیشتر از سه فرزند یا زندگی به همراه پدر و مادر جرمی است که این خانواده‌ها مرتکب شده و بر این اساس از حق اجازه منزل محروم هستند.

برای بررسی این موضوع به تعدادی از مشاوران املاک در مناطق مختلف مراجعه کردیم.

کاک علی مشاور املاک در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد،گفت:صاحب خانه‌های های خود را به کسانی که عائله زیادی داشته باشند اجاره نمی دهند، چون عقیده دارند خانواده‌هایی که فرزند زیادی دارند به خانه آسیب می زنند و صاحب خانه خرج زیادی را متحمل می‌شود.

یکی دیگر از مشاوران املاک در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد،گفت: متاسفانه ۹۹ درصد صاحب خانه‌ها از کرایه منزل به خانواده‌های پرجمعیت امتناع می‌کنند و اولویت آن‌ها با کسانی است که فرزندی ندارند.

تاثیری که تک فرزندی بر روان فرزندانمان می گذارد

تک فرزندی با پیامد‌های منفی خود دوران زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و موجب تنهایی می‌شود. وقتی بچه‌هایی که تک فرزند خانواده هستند از آب و گل در بیایند و یا به سراغ زندگی خودبروند، بسیاری از مسائل ناشی از آن خودنمایی می‌کند.

یوسفی روانشناس با اشاره به اینکه دوران چند فرزندی اکنون دستخوش تغییر و تحول شده و تک فرزندی در جامعه رواج پیدا کرده است در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد،گفت: تک فرزندی می‌تواند موجب بروز مشکلات عدیده‌ای در کودکان شود و در اخلاق و رفتار آن‌ها تاثیر مخربی داشته باشد.

این روانشناس افزود: معمولا بچه‌هایی که تنها بزرگ می‌شوند در جامعه کمتر می‌توانند خود را بروز دهند و از نوعی کم رویی برخوردار هستند.
یوسفی اضافه کرد: چند فرزندی در خانواده موجب الگو برداری بچه‌ها از همدیگر در فضای خانه می‌شود و همین امر تاثیر بسزایی در رشد فکری و اجتماعی کودکان در آینده خواهد داشت.

در پایان باید گفت، اگرچه ممکن است با تک فرزندی به فرزندتان آسایش بیشتر، تحصیل در مدرسه و دانشگاه بهتر و خیلی از امکانات دیگر برایش فراهم کنید اما با همه این خوبی هایی که نصیب او می کنید؛ یک تجربه مهم را از او خواهید گرفت که آن هم داشتن خواهر و برادر است که امروز و فردا می توانند پشت و پناه او باشند.

حالا سوالی که در ذهن ایجاد می شود این است که آیا داشتن بهترین امکانات و رتبه‌های علمی و شغلی به تحمل یک لحظه تنهایی و احساس نداشتن یک پشتوانه امن می‌ارزد؟

گزارش از مینا نادرحیته

انتهای پیام/ ن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ثبت و احوال کاهش ولادت خانواده ها تک فرزندی تک فرزند بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۵۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟

به گزارش تابناک به نقل از عصر ایران، خانم معصومه حائری یزدی همسر آیت‌الله سید مصطفی خمینی و دختر آیت‌الله شیخ مرتضی حایری یزدی صبح روز ششم اردیبهشت ۱۴۰۳ خورشیدی در تهران درگذشت.

وی مادر سید حسین و مریم خمینی بود. حجت‌الاسلام سید حسین خمینی از اوایل دهه ۶۰ عملا از عرصه های رسمی و رسانه‌ای کنار است و خواهر او (نوه امام خمینی) هم در خارج از کشور زندگی می‌کند و به طبابت و کارهای علمی اشتغال دارد و خانواده برای دفن مادر منتظر بازگشت اوست. (دو فرزند دیگر در کودکی درگذشته بودند).

 
 

از نکات شگفت‌آور زندگی خانم حایری این که به رغم آن که عروس ارشد امام خمینی و منتسب به یک خاندان بزرگ و مشهور روحانی دیگر هم بود زندگی بسیار عادی و گاه توام با سختی و رنج داشته است.

او شیفته سید مصطفی خمینی بود و خاطرات هجران او را با اشک بیان می‌کرد و همچون اعضای خانواده امام که آقا مصطفی را «داداش» خطاب می‌کردند او هم عادت کرده بود همسرش را این گونه خطاب و حتی بعد از فقدان چنین یاد کند.

با این که عروس ارشد امام اهل مصاحبه با رسانه‌ها نبود اما برای اولین بار اول آبان ۱۴۰۰ و به مناسبت چهل‌وچهارمین سالگرد درگذشت مشکوک سید مصطفی خمینی گفت‌وگویی با او منتشر شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت خصوصا جاهایی که حکایت از نگاه امروزین آقا مصطفی خمینی داشت و تصویر متفاوتی از فرزند فقید امام ترسیم می‌کرد.

درباره فرزندان چنین گفته بود: «خدا چهار فرزند به من داد که دو تا از آن‌ها از دنیا رفتند و الان تنها حسین و مریم برای من باقی مانده‌اند. هر دو دختر بودند و یکی در ایران و یکی در نجف از دنیا رفت. اولی چند روز بعد از به دنیا آمدن از دنیا رفت و علتش هم این که اوضاع ما در آن ایام به خاطر مسائل انقلاب خیلی ناجور و نامناسب و دگرگون بود و در همان ایامی که تازه این دختر به دنیا آمده بود، نیروهای دولتی وارد منزل ما ‌شدند و هول و هراس ایجاد ‌کردند و حال خود من خیلی بد و خراب بود و شاید این بچه بر اثر همان مسائل مُرد و از دنیا رفت.

دومی هم بلافاصله بعد از تولد و بر اثر یک بیماری کشنده از دست رفت؛ البته برخی به من می‌گفتند که این فرزندم، پسر بوده ...»

دیگر خبرها

  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها
  • تامین زمین ۲۰۰ مشمول جوانی جمعیت در نجف آباد
  • خانوادهٔ شهید «نسیم افغانی» شناسایی شد
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو
  • بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ 
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه شغلی دارد؟
  • اختصاص ۱۰۰ قطعه زمین در بینالود به خانواده‌های دارای ۴ فرزند
  • سن مناسب برای فرزندآوری؛ از تصویر تا واقعیت